Valencià English Español

El passat divendres 26 d’abril, a les 21.00 h. tenia lloc al Museu Fester la presentació de l’aquarel·la que l’Ajuntament d’Ontinyent ha cedit a la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia per a la seua exposició en el Museu Fester. Es tracta de la portada del llibre de festes de l’any 1960, obra del reconegut pintor d’Albaida, Josep Segrelles, encàrrec del Consistori Ontinyentí per a les festes del centenari del Moros i Cristians d’ Ontinyent en la seua època moderna.

A l’acte assistiren diversos regidors i regidores de la corporació municipal, encapçalats pel nostre Alcalde, Jorge Rodríguez, membres de la Junta de Govern de la Societat de Festers, presidida per Toni Morales i els càrrecs de les festes del 2013: Pregoner, Capitans , Ambaixadors i Banderers, entre d’altres.

Hi intervingueren el Director del Museu, Juan Carlos Tortosa, per a destacar la predisposició del nostre consistori perquè l’obra quedarà exposada a les sales del Museu Fester, així com va destacar la importància d’aquesta obra i de l’autor, Josep Segrelles. Tot seguit va ser el President de la Societat de Festers qui agraïa també la cessió de l’obra i destacava el fet de la consecució per part del Museu Fester del títol de Museu de la Generalitat després de la publicació de la ordre al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana amb data de 22 d’abril, una fita molt important no sols per a la Societat de Festers, el seu titular, sinó també per a la ciutat d’Ontinyent, pel reclam que suposa tenir un segon Museu d’aquestes característiques, després del MAOVA, a banda de ser el tercer de titularitat privada en tota la província de València. Les seues paraules també eren d’agraïment per a tots aquelles que han col·laborat perquè açò fóra una realitat. Tancava l’acte l’Alcalde de la Ciutat, Jorge Rodríguez, per a reiterar la intenció de l’Ajuntament de seguir col·laborant amb la Societat de Festers en totes aquelles iniciatives que puguen engrandir la festa i siguen un reclam turístic, també felicitava la Junta de Govern per la important fita aconseguida per al Museu Fester.

L’aquarel·la presentada ha quedat ja exposada definitivament a la primera planta del Museu Fester perquè els visitants gaudisquen d’una obra en la qual podem admirar el sentiment amb què el mestre Segrelles representa el patró del Moros i Cristians d’Ontinyent.

Jorge Rodríguez pren la paraula, a l'esquerra es veu la imatge.Juan Carlos Tortosa, director del museu, es dirigeix als assistents.

La TafaneraShare in MenéameShare in TuentiShare in FacebookTweet it!