Valencià English Español
Façana Museu Fester Ontinyent

El Museu Fester, inaugurat en l’any 2001, exposa a les seues instal·lacions un conjunt de peces emblemàtiques per a la festa de Moros i Cristians d’Ontinyent. Un recorregut per diverses sales que mostren elements que ajuden al visitant a entendre la nostra festa i la seua historia al llarg de més de 150 anys: fotografies, vestits, maquetes, cartells, pintura, escultura... entre d’altres objectes que conformen un espai cultural i de festa únic.

Les instal·lacions es troben a la seu de la Societat de festers del Santíssim Crist de l’Agonia a la Plaça de Baix, 30 i es distribueix en tres plantes, totes elles amb accés per a persones de mobilitat reduïda.

En la visita pel Museu Fester, podem trobar espais dedicats a la indumentària de les diferents comparses; a la música, amb partitures originals; així com al culte al Santíssim Crist de l’Agonia, en honor al qual es celebren aquestes festes; o a les Ambaixades que Joaquín José Cervino escriguera en 1860 per al parlament que es desenvolupa en la Plaça Major cada dilluns de festes. Molt interessant resulten també les sales en què són exposat els vestits especials dels principals càrrecs: Capitans, Ambaixadors i Banderers.

En tots els espais, podem gaudir de diferents audiovisuals que ens ajuden a conéixer la historia i el present d’una festa d’Interés Turístic Nacional amb molt de futur, els Moros i Cristians d’Ontinyent.

La TafaneraShare in MenéameShare in TuentiShare in FacebookTweet it!

Facebook Museu FesterTwitter Museu Fester RSSYoutube