Valencià English Español

Sala d'exposicions temporals

El Museu Fester compta a les seues dependències amb una sala d’exposicions temporals en la qual, al llarg de l’any, tenen cabuda diverses exposicions de temàtica festera. Per les nostres instal·lacions han passat un important nombre d’artistes locals, així com diverses associacions que han pogut gaudir d’aquest espai en un marc incomparable.

Actualment, a aquesta sala es manté oberta l’exposició dels vestits emprats en la Desfilada Històrica commemorativa del 150 aniversari de les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent, confeccionats expressament en l’any 2010. Aquestos vestits són repliques molt fidedignes dels que empraven les comparses ja desaparegudes de les nostres festes i de les quals queda alguna constància del disseny de la seua indumentària. Comparses com les Tomasines, els Churros, els Cavallets i els Capellans són sols alguns exemples de les que en algun moment de la història formaren part dels bàndols dels Moros i Cristians d’Ontinyent.

En l’exposició també es poden contemplar les làmines que Joanvi Martínez, Ambaixador d’Ofici de la nostra Societat, va realitzar d’aquestos vestits i que serviren de patró per a la seua confecció.

Exposició de vestitsExposició de vestits