Valencià English Español

A la inauguració assistiren els alcaldes i els Regidors de Cultura d’Ontinyent i AlgemesíDins del cicle d’exposicions del Mig Any Fester 2013, el passat 8 de febrer va ser inaugurada l’Exposició que el Museu Valencià de la Festa ha portat a la nostra població. Es tracta d’un recull d’imatges, en total 39, que formaren part de l’expedient que finalment aconseguiria el reconeixement de Bé Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO a aquesta celebració del poble d’ Algemesí.

A la inauguració assistiren els alcaldes i els Regidors de Cultura d’Ontinyent i Algemesí, així com el President de la Societat de Festers i els càrrecs de les festes 2013. En l’acte, presentat per Juan Antonio Alcaraz, Cronista de la Societat de Festers, van intervindre el Director del Museu Fester, Carlos Tortosa, que va fer una xicoteta descripció de l’exposició així com dels motius que havien portat aquesta mostra a Ontinyent; també ho van fer els Alcaldes d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i d’Algemesí, Vicent Ramón García, que explicaren l’especial relació de les dos poblacions amb unes festes tan arrelades com les de la Mare de Déu de la Salut a Algemesí i les de Moros i Cristians a Ontinyent.

Una vegada finalitzats els parlaments, els assistents feren un recorregut per l’exposició en la qual, a banda de les esmentades 39 fotografies confeccionades per foto-aficionats de la veïna població, es pot gaudir d’un audiovisual en què s’explica la consecució per aquesta festivitat del Títol de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat atorgat per la UNESCO.

L’exposició romandrà oberta fins al dia 1 de març en els següents horaris:

  • De dilluns a divendres de 10 a 13.30 h. / De dimarts a dissabte de18 a 21 h.

Juan Antonio Alcaraz va ser el presentador de l'acte

La TafaneraShare in MenéameShare in TuentiShare in FacebookTweet it!